Inspirert av norsk natur siden 1941

Det hele begynte allerede i 1941, i kjellerlokalet til familien Hjellegjerde i fjordbygda Sykkylven. Her startet brødrene Otto og Mindor Hjellegjerde opp den første møbelproduksjonen. Boligen til Otto Hjellegjerde ble brukt som produksjonslokale frem til den første fabrikken stod klar i 1946. Samme år ble den tredje broren, Ingvald, med i familiebedriften.

Med stort engasjement og et brennende ønske om å skape noe, klarte brødrene å bygge en bedrift som har vokst til å bli et av Norges største møbelkonsern, en betydelig aktør i utviklingen av norsk møbelindustri.

Håndverk, fleksibilitet og norsk design

Hjellegjerde har siden starten i 1941 gjennomgått mange endringer, fra å være en liten familiebedrift til å bli et moderne konsern med markedsspredning også utover Norges landegrenser. Det ble helt fra starten lagt vekt på å levere kvalitetsmøbler med komfort og norsk design, basert på godt håndverk. Videre ble også moderne teknologi en viktig del av produksjonen. Vi er stolte av at møblene fra Hjellegjerde produseres med samme engasjement og dyktighet som i 1941.

Hjellegjerde 80 år

I 2021 var Hjellegjerde 80 år og vi kan se tilbake på ulike tiår der trendene har forandret seg. Samtidig finner vi flere klassikere fra tidligere epoker med både design og komfort som er like aktuelle i dag.

I forbindelse med vårt 80 årsjubileum har vi relansert både Bravo og Blinken som begge er fra 1950-årene. Vi skal fortsette å begeistre og hente inspirasjon fra både naturen og historien, samt fornye oss i takt med fremtidens utvikling.