Hudkolleksjonen til Hjellegjerde består av 3 typer huder, Nordicline, Softline og Astroline.

Hudene har ulike kvaliteter som passer til forskjellige bruksområder. Alle hudene har et bredt fargevalg.

NORDICLINE

Nordicline er en gjennomfarget, korrigert og dekkfarget hud. Denne behandlingen gjør den til en motstandsdyktig og lettstelt hud. Samtidig oppnår man å skjule en del naturlige merker. Nordicline hud har gjerne også en to-tone effekt som skaper liv i overflaten. Nordicline er derfor et perfekt valg for husholdninger med mange medlemmer og på møbler som brukes ofte.

SOFTLINE

Softline har en unik mykhet og et naturlig preg som gir huden høy komfort og brukskvalitet. Huden er behandlet med en beskyttende finish som forenkler renholdet. Softline huden er slitesterk og lettstelt. Derfor et perfekt valg for familier med et bredt bruksmønster.

ASTROLINE

Astroline er en fullnarvet møbelhud som har gjennomgått samme gjennomfargingsprosess som anilinhud.
Den er deretter påført en lett pigmentering og beskyttelseslakk for brukervennlighetens skyld. Astroline hud gir likevel en myk, luksuriøs følelse samt god pusteevne. En viktig egenskap for Astroline er den gode tykkelsen på huden som bidrar til en naturlig mykhet og gir utmerket slitestyrke. Denne huden anbefales til de som ønsker et ekte og kraftig huduttrykk.

Hud er et naturprodukt. Et dyrs hud blir preget av de klimaforhold den lever under. Dyr får i løpet av livet sår, skrammer, rynker, strekkmerker, insektbitt eller andre ting som setter merker i huden. Læret kan også ha variasjoner i farge og struktur som følge av naturlige ujevnheter i huden. Dette er forhold som gir huden sitt naturlige, karakteristiske utseende.

BEHANDLING

Vi anbefaler at hudmøbler får jevnlig renhold, og fjerning av støv bør skje hyppig ved hjelp av enten støvsuging med myk børste og/eller støvtørking med ren, hvit, fuktig bomullsklut. Minimum 2 ganger årlig bør du rengjøre huden, helst med lunket vann eller anerkjente spesialpreparater. Etterpå bør man tilføre huden et næringsrikt, fett- og fuktbevarende middel. Spør din forhandler om hvilke produkter som kan benyttes. Mikrofiberklut må ikke brukes til rengjøring av hud. Evnen som mikrofiberkluter har til å fjerne fett, kan skade møblene.