Nytt årtusen, nye muligheter!

Stikkord for tiåret er «11.september 2001, terrorangrep i New York», «Tsunami», «Concorde-ulykken», «Facebook», «Flatskjerm» «Kongelig bryllup i Norge», «The Sopranos», «Ringenes Herre» «Melodi Grand Prix feber og Fairytale», «Rap-musikk med Eminem og 50 Cent»

Motetrender var joggebukser med lavt liv, Ugg Boots og store solbriller. Lag på lag trend med tilbehør som hodeplagg, skjeft, belter og store/mange smykker.

Teknologien raser fremover i en fart. I dette tiåret begynner vi å ta internett for gitt, blir noe alle har og bruker. Dette er starten på den sosiale revolusjonen på nettet. Flere mennesker produserer innhold gjennom blogger, YouTube, Facebook og Twitter. Endelig ble også fjernsynet flatt! En liten detalj i dag, men superviktig å få tak i flatskjerm i 2005!!

Nå er vi ferdige med kraftige farger og tunge møbler. Med Millennium kom minimalismen. Trendene er preget av naturlige og rene linjer. Materialer som rustfritt stål, glass og stein erstatter furu og mahogni.

For Hjellegjerde fortsetter utviklingen som aldri før med et nytt årtusen. Markedene hjemme og i utlandet var før svært ulike, men blir nå mer og mer like. Inspirasjon fra kontinentet ga mange av de nye modellene et moderne og varig preg. «Seatingcorner», eller sjeselongdel på sofa var en nyhet i år 2000, som ga store muligheter for variasjon.

Modellen Inline med sjeselong

Funksjonelle sofaer og hjemmekino ble nye begrep. Her tas lenestol prinsippet over i sofa. Setene kan reguleres til hvilestilling, gjerne også med tilhørende nakkepute.

Contessa hjemmekino
Funksjonsmodellen Alfa

Hjellegjerdes Relaxere få større fokus, konstruert for optimal sittekomfort. Stolene har trinnløs regulering av rygg og innebygd fothviler. De er lette å bevege i alle retninger og kan leveres med gynge og 360 graders sving. Nytt var også relaxere med «Wallsaver-funksjon». Dette betyr at stolen kan stå helt inntil en vegg og ryggen likevel kan legges helt ned. Wallsaver-funksjonen sørger for at underdelen og fothvileren skyves frem når ryggen legges bakover.

Relaxer Onyx
Relaxer Firenze
Relaxer Agat
Relaxer Ally

Ved årtusen skifte kom også en modell som har blitt en av Hjellegjerdes lengstlevende bestselgere, nemlig Mantovani. Sofa modellen er fortsatt høyaktuell. Designer Cajus Mæhlum ønsket å få frem et moderne skandinavisk uttrykk med lekre detaljer og tilbehør.

Modellen Mantovani