Hjellegjerde i 2000-årene!

Nå er vi ferdige med kraftige farger og tunge møbler. Med Millennium kom minimalismen. Trendene er preget av naturlige og rene linjer. Materialer som rustfritt stål, glass og stein erstatter furu og mahogni.

Read More


Hjellegjerde i 1990-årene!

Komfort og funksjonalitet preger møbeltrenden også utover i 1990-årene. Datamaskinen og videospill skapte et nytt behov for datamøbler. Mot slutten av tiåret tar menn i større omfang del i kjøkkenoppgavene. Dette medfører større bruk av og aksept for å kjøpe dyrt kjøkkenutstyr, som tidligere var forbeholdt hotell- og restaurantbransjen.

Read More


Hjellegjerde i 1980-årene!

På 1980-tallet ble møbeltrend og fargevalg ganske drastisk endret. Vi gikk fra det mønstrede og fargerike 1970-tallet til duse pastellfarger kombinert med hvitt. Furumøbler hadde sin storhetstid. Det ble vanlig med store reoler som skulle romme steintøy, men vel så viktig den nye TV-en, stereoanlegget og videospilleren. Vitrineskapet i furu ble pyntet med tørkede roser fra spesielle anledninger.

Read More


Hjellegjerde i 1970-årene!

For Hjellegjerde og møbelindustrien kom 1970-årene med en ny epoke innen design. Dette skyldes bruk av laminerte trekonstruksjoner, stålrør og formstøpt kaldskum. Laminerte trekonstruksjoner førte til helt nye muligheter på grunn av bøyelighet, anvendelse av stålrør preget både form og tekniske løsninger, og bruken av formstøpt kaldskum fornyet design og utførelse av stoler og sofa.

Read More


Hjellegjerde 1960-årene

1960-årene er preget av livsglede og oppgangstid. Trenden bød på fargerike, mønstrete tapeter, linoleumsgulv, respatexbord, teak, solide ullstoffer og knæsje farger. Alt fra knall oransje, lyse blått, pastell og mørk grønt kunne fint brukes i ett og samme rom. I tillegg ble plast enormt populært.

Read More


Hjellegjerde stolen Bravo relanseres

Bravo ble opprinnelig designet i 1957, året etter den klassiske Blinken stolen ble lansert. Bravo ble også tegnet av Sigurd Ressell da han var ansatt ved tegnekontoret Rastad og Relling. Den er i stor grad tuftet på Blinken, men med stoppede armlener og komfortabel løs nakkepute.

Read More


Hjellegjerde 1950-årene

Etter krigens slutt i 1945 skulle landet bygges opp igjen. De første årene etter krigen var preget av nøysomhet og rasjonering. Utover på 1950-tallet opphevet rasjoneringene og utviklingen gikk over til et mer forbrukersamfunn. Kjernefamilien ble et nytt begrep og tiåret ble den hjemmeværende husmorens storhetstid, med ny teknologi innen husarbeid som kjøleskap og vaskemaskin.

Read More


Hjellegjerde i 1940-årene

Hjellegjerde historien startet i kjelleren i eneboligen til Otto Hjellegjerde i Sykkylven. Vi kan lure på hvordan noen kunne starte opp med noe som helst i 1941. Det var lite penger blant folk i 1930- og 1940-årene. «En starter med to tomme hender» ble det sagt på denne tiden.

Read More


Hjellegjerde – en møbelbedrift blir til

Møbelproduksjon i fjordbygda Sykkylven går langt tilbake i tid, helt tilbake til 1870-årene.

Read More


Hjellegjerde stolen Blinken relanseres

Blinken ble første gang lansert i 1956 og er designet av Sigurd Ressel og Rastad & Relling tegnekontor. Nå relanseres den.

Read More