Hjellegjerde har høy kvalitet og et bredt spekter av god design i sin tekstilkolleksjon.

Kvalitetskriteriene er strenge, og alle tekstilene er testet etter internasjonal standard. På tekstiler brukes benevnelsene Martindale Slitasje, Pilling og Lysekthet.

SLITASJE

Den mest brukte testen for slitestyrke på møbeltekstil er Martindale. Her spennes stoffprøver fast i en maskin og de gnis mot et standard slitesoff. Slitasjemotstanden vurderes etter hvor mange gnidinger som må til før det oppstår trådbrudd eller at all luv er borte fra luvtekstiler. Testen stoppes når det er oppstått to trådbrudd.

Slitestyrke på tekstiler i Hjellegjerde kolleksjonen er fra 25.000 til 200.000.

PILLING/NUPPING

Noen ganger kan stoff nuppe i overflaten. Dette skjer når tekstilfibre trekkes ut og danner små fiberkuler. Dette kalles pilling og oppstår av flere årsaker. Noen stoffer, som for eksempel ull, har et overskudd av løse fibre som kan føre til pilling. Dette avtar vanligvis etter litt tids bruk. Pilling kan også oppstå fra fremmedfibre som for eksempel klær, pledd og støv som setter seg fast i møbelstoffet. Møbelet får da små nupper, men dette har ingenting med kvaliteten på møblene å gjøre. Nuppene fjernes vanligvis enkelt med en nuppefjerner. For tørt inneklima forsterker også nupping.

Pillingskala går fra 1 til 5, vi anbefaler at tekstiler til private hjem har pilling som ligger på minimum 3-4.

LYSEKTHET

Lysekthet er evnen et fargestoff har til å bevare sin farge når det utsettes for lys. Dårlig lysekthet viser seg ofte som en falming av fargede tekstiler. Alle møbler bør beskyttes mot direkte sollys. Uansett hvor høy lysekthet et tekstil har, vil det ikke tåle å stå i direkte sollys over tid.

Lysekthetskala går fra 1 til 8, vi anbefaler at tekstiler til private hjem har lysekthet som ligger på minimum 4.

BEHANDLING

Smuss og støv som blir liggende i stoffet er med på å bryte ned tekstilfibrene, og vil bidra sterkt til å forkorte
tekstilets levetid. Regelmessig støvsuging med myk børste hemmer nedbrytingen og er helt nødvendig for at stoffet skal oppnå lang levetid. Det er viktig å fjerne søl/flekker så raskt som mulig. Får du en flekk du er usikker på hvordan man fjerner, kontakt din møbelforhandler for veiledning. Anbefaler også skumrens på hele møblementet minimum 2 ganger i året. De fleste tekstiler kan også impregneres. Det finnes noen unntak, som for eksempel ull. Dette materialet har gode flekkbeskyttende egenskaper i seg selv. Ta alltid kontakt med din møbelforhandler for hjelp og veiledning for å velge rette behandlingsprodukter.