Skrog og ramme

For at sofaen skal vare i mange år, må sofaskroget være av høy kvalitet.

De fleste av våre modeller har holdbare rammekonstruksjoner av kryssfiner og heltre, mens noen modeller er bygget på solid stålramme. Skrogene polstres med kaldskum og vi bruker nozagfjærer i setet.


Komfort

Hjellegjerde har mer enn 80 års erfaring med møbelproduksjon.

Vi tilbyr våre kunder et kvalitetsprodukt som man kan ha glede av i mange år. For å tilfredsstille kundenes ønsker, har vi et bredt utvalg av modeller med ulik komfort og kvalitet. Her finnes mange ulike typer puter, skrog, tekstiler, huder, moduler, armvalg og beinalternativer, alt for at akkurat du skal finne ditt favorittmøbel!

PUTEVALG

Puter laget av kaldskum gir et stramt og moderne uttrykk. Setepute av formstøpt kaldskum gir optimal sittekomfort og jevnt høy kvalitet uansett hvor man sitter i møbelet. Formstøpte kaldskumputer vil også ha lengst levetid og vil beholde spenst og fasong i mange år.

Ønsker man en myk sofa som inviterer til drømmer og avslapping, har Hjellegjerde mange varianter av myke puter. Variantene og uttrykkene er mange, men fellesnevner for seteputene er at de er bygget opp av en kaldskumkjerne for stabilitet, og fjærfyll rundt for optimal sittekomfort. For å beholde fasong og få lang levetid, må myke puter jobbes med. Derfor anbefaler vi at alle myke puter bankes/ristes/vendes regelmessig. Bytt også om på putene i sofaen regelmessig for at de skal slites jevnt. En god ide er å skifte favorittplass i sofaen for at slitasjen skal bli jevnt fordelt. Man må også regne med noen folder og rynker i tekstilet/huden, litt variasjoner alt etter hvilke tekstil/hud som velges. Dette er en naturlig følge av bruk av møbler. Mykheten og størrelsen på putene vil også spille inn her.


Hud

Hudkolleksjonen til Hjellegjerde består av 3 typer huder, Nordicline, Softline og Astroline.

Hudene har ulike kvaliteter som passer til forskjellige bruksområder. Alle hudene har et bredt fargevalg.

NORDICLINE

Nordicline er en gjennomfarget, korrigert og dekkfarget hud. Denne behandlingen gjør den til en motstandsdyktig og lettstelt hud. Samtidig oppnår man å skjule en del naturlige merker. Nordicline hud har gjerne også en to-tone effekt som skaper liv i overflaten. Nordicline er derfor et perfekt valg for husholdninger med mange medlemmer og på møbler som brukes ofte.

SOFTLINE

Softline har en unik mykhet og et naturlig preg som gir huden høy komfort og brukskvalitet. Huden er behandlet med en beskyttende finish som forenkler renholdet. Softline huden er slitesterk og lettstelt. Derfor et perfekt valg for familier med et bredt bruksmønster.

ASTROLINE

Astroline er en fullnarvet møbelhud som har gjennomgått samme gjennomfargingsprosess som anilinhud.
Den er deretter påført en lett pigmentering og beskyttelseslakk for brukervennlighetens skyld. Astroline hud gir likevel en myk, luksuriøs følelse samt god pusteevne. En viktig egenskap for Astroline er den gode tykkelsen på huden som bidrar til en naturlig mykhet og gir utmerket slitestyrke. Denne huden anbefales til de som ønsker et ekte og kraftig huduttrykk.

Hud er et naturprodukt. Et dyrs hud blir preget av de klimaforhold den lever under. Dyr får i løpet av livet sår, skrammer, rynker, strekkmerker, insektbitt eller andre ting som setter merker i huden. Læret kan også ha variasjoner i farge og struktur som følge av naturlige ujevnheter i huden. Dette er forhold som gir huden sitt naturlige, karakteristiske utseende.

BEHANDLING

Vi anbefaler at hudmøbler får jevnlig renhold, og fjerning av støv bør skje hyppig ved hjelp av enten støvsuging med myk børste og/eller støvtørking med ren, hvit, fuktig bomullsklut. Minimum 2 ganger årlig bør du rengjøre huden, helst med lunket vann eller anerkjente spesialpreparater. Etterpå bør man tilføre huden et næringsrikt, fett- og fuktbevarende middel. Spør din forhandler om hvilke produkter som kan benyttes. Mikrofiberklut må ikke brukes til rengjøring av hud. Evnen som mikrofiberkluter har til å fjerne fett, kan skade møblene.


Tekstiler

Hjellegjerde har høy kvalitet og et bredt spekter av god design i sin tekstilkolleksjon.

Kvalitetskriteriene er strenge, og alle tekstilene er testet etter internasjonal standard. På tekstiler brukes benevnelsene Martindale Slitasje, Pilling og Lysekthet.

SLITASJE

Den mest brukte testen for slitestyrke på møbeltekstil er Martindale. Her spennes stoffprøver fast i en maskin og de gnis mot et standard slitesoff. Slitasjemotstanden vurderes etter hvor mange gnidinger som må til før det oppstår trådbrudd eller at all luv er borte fra luvtekstiler. Testen stoppes når det er oppstått to trådbrudd.

Slitestyrke på tekstiler i Hjellegjerde kolleksjonen er fra 25.000 til 200.000.

PILLING/NUPPING

Noen ganger kan stoff nuppe i overflaten. Dette skjer når tekstilfibre trekkes ut og danner små fiberkuler. Dette kalles pilling og oppstår av flere årsaker. Noen stoffer, som for eksempel ull, har et overskudd av løse fibre som kan føre til pilling. Dette avtar vanligvis etter litt tids bruk. Pilling kan også oppstå fra fremmedfibre som for eksempel klær, pledd og støv som setter seg fast i møbelstoffet. Møbelet får da små nupper, men dette har ingenting med kvaliteten på møblene å gjøre. Nuppene fjernes vanligvis enkelt med en nuppefjerner. For tørt inneklima forsterker også nupping.

Pillingskala går fra 1 til 5, vi anbefaler at tekstiler til private hjem har pilling som ligger på minimum 3-4.

LYSEKTHET

Lysekthet er evnen et fargestoff har til å bevare sin farge når det utsettes for lys. Dårlig lysekthet viser seg ofte som en falming av fargede tekstiler. Alle møbler bør beskyttes mot direkte sollys. Uansett hvor høy lysekthet et tekstil har, vil det ikke tåle å stå i direkte sollys over tid.

Lysekthetskala går fra 1 til 8, vi anbefaler at tekstiler til private hjem har lysekthet som ligger på minimum 4.

BEHANDLING

Smuss og støv som blir liggende i stoffet er med på å bryte ned tekstilfibrene, og vil bidra sterkt til å forkorte
tekstilets levetid. Regelmessig støvsuging med myk børste hemmer nedbrytingen og er helt nødvendig for at stoffet skal oppnå lang levetid. Det er viktig å fjerne søl/flekker så raskt som mulig. Får du en flekk du er usikker på hvordan man fjerner, kontakt din møbelforhandler for veiledning. Anbefaler også skumrens på hele møblementet minimum 2 ganger i året. De fleste tekstiler kan også impregneres. Det finnes noen unntak, som for eksempel ull. Dette materialet har gode flekkbeskyttende egenskaper i seg selv. Ta alltid kontakt med din møbelforhandler for hjelp og veiledning for å velge rette behandlingsprodukter.


Tips og råd

For at møblene skal holde seg fine i mange år, må de tas godt vare på.

  • Beskytt møblene mot direkte sollys og sterk varme, for å redusere falming og uttørring av materialer.
  • Støvsug jevnlig med myk børste.
  • Fjern flekker og søl så raskt som mulig. Får du en flekk du er usikker på hvordan man fjerner, kontakt din møbelforhandler for veiledning.
  • Ikke la kjæledyr oppholde seg i møblene. Fett, rusk og klørne kan skade bekledningen.
  • Vær oppmerksom på klær med skarpe detaljer, meget grove sømmer, nagler og belter med metallbeslag. Dette øker slitasjen og kan trekke ut tråder. Dongeriklær, særlig nye, kan medføre avfarging.
  • Vi anbefaler at alle myke puter bankes/ristes/vendes regelmessig for å beholde fasongen.
  • Man må også regne med noen folder i bekledningen, litt variasjoner alt etter hvilke tekstil/hud som velges.
  • Alle tilgjengelige skruer og ben bør etterstrammes med jevne mellomrom.
  • Vi anbefaler også å feste filtknotter under beina dersom møbelet står på parkett/tregulv.
  • Sitt kun på de delene av møbelet som er beregnet til å sitte på. Ikke sitt på armlene, rygglene og nakkestøtte. Utsett heller ikke møbelet for massiv belastning ved å for eks. hoppe i sofaen.